MediaMarkt... DAT IS NIET MIJN WINKEL!

Door Propane op donderdag 7 juni 2012 22:32 - Reacties (27)
Categorie: -, Views: 13.481

Op 25-05-2012 heb ik bij de MediaMarkt webshop een Nokia Lumia 800 gekocht. De shop was op dat moment dankzij een aanbieding de goedkoopste, kon snel leveren en de algemene voorwaarden wat betreft garantie en eventueel ormuilen zagen er normaal en fatsoenlijk uit. Tot dusver ook goede ervaringen gehad, maar nog nooit afterservice nodig gehad...

Ik zat op het moment van bestellen in het buitenland en het toestel stond dan ook al even thuis voordat ik terug was en ik hem kon testen. Bij het testen merkte ik dat zowel de aan/uit knop van het toestel als de cameraknop erg los zaten en letterlijk rammelden als het toestel bewoog. Naar het schijnt een probleem met sommige batches van de Lumia 800, er zijn op het forum wat tweakers die hem hebben geretourneerd en waarbij het nieuwe toestel er geen last van heeft.

He bah.... Maar wacht, ik zit nog binnen de 14 dagen bedenktermijn en volgens zowel de algemene voorwaarden van MediaMarkt algemeen en van die van de Webshop kan ik hem vrolijk op tonen van bon en onbeschadigd met alle accesoires omruilen voor een nieuwe. Ok, welke vestiging heeft hem op voorraad en is het dichtste bij? Almere? Nog steeds 50km rijden, maar vooruit. Ik moet zaterdag weer voor een tijd naar het buitenland, dus liever snel geregeld dan.

Aangekomen in Almere sta je natuurlijk eerst een half uur te wachten, het is daar koopavond op donderdag. Ben je aan de beurt, wordt er dood leuk gezegd dat het niet mogelijk is om te ruilen want er zit geen Dead On Arrival regeling op het toestel...
"- Wat zal mij dat een worst zijn, er staat dat ik hem mag omruilen, ik zit binnen de 14 dagen, het toestel is ongebruikt en onbeschadigd dus wat is het probleem?"
"Ja meneer, we zijn een franchise en hebben zo onze eigen regeltjes."
"- Wat zijn jullie normale regels dan, ook gewoon binnen 14 dagen lijkt mij?"
"Ja, maar alleen met DOA regeling."
De meneer van de webshop servicelijn maar eens proberen dan, zij claimen immers dat ik hem bij elke vestiging kan omruilen;
"Ja, dat staat ook zo in onze voorwaarden."
"- Maar die dame hier in Almere zegt dat ik een DOA regeling nodig heb..."
"Een wat voor regeling, kunt u dat nog eens zeggen?"
"- Een DOA regeling, een dead on arrival regeling"
"Nou dat is de eerste keer dat ik daarvan hoor, heeft u een momentje, dan vraag ik het na..."
...30 cent plus gebruik van uw mobiele telefoon verder...
"Oh, naar het schijnt kunnen vestigingen hun eigen regeltjes handhaven omdat we een franchise zijn...."
"- Waarom zetten jullie dan op de pakbon en in de voorwaarden dat ik hem overal kan omruilen?"
"Ja, dat is vervelend, ik snap dat het verwarrend is. Ik zal er notitie van maken dat dat niet handig is."
Conclusie, met lege handen naar huis. Honderd kilometer gereden en ik zit nu met een rammelende telefoon, een microsimkaart die in geen enkel ander toestel die ik hier heb past, en ik vlieg zaterdagavond weer voor minstens 3 weken het land uit waar ik ook bereikbaar moet zijn....
Kortom;

MediaMarkt... DAT IS NIET MIJN WINKEL!


** Disclaimer: In bovenstaande rant zijn 'quotes' opgenomen, dit zijn echter geen letterlijke quotes maar de gesprekken tot de kern ingekort om een punt duidelijk te maken. Tevens verwijt ik geen van de dames en heren die ik vanavond heb gesproken bij de MediaMarkt wat, ze doen (waarschijnlijk) hun werk zoals het hun is geleerd... Helaas op de verkeerde manier. :P**


Update:

Gisteren ging ik naar een vriend in Enschede toe en onderweg ben ik bij de Media Markt in Hengelo gestopt om nog een poging te wagen. Ik had printjes van de algemene voorwaarden en dergelijke bij me voor het geval dat. Maar dat bleek daar helemaal niet nodig te zijn, het toestel werd zonder morren omgewisseld.

Dus ik heb nu een nieuw toestel zonder rammelende toetsen. Er gaat alsnog straks nog even een mail naar de Media Markt, want 100km rijden om erachter te komen dat de vestiging in Almere blijkbaar gewoon geen trek heeft om producten terug te nemen is te belachelijk voor woorden.

Volgende: Paranoia 10-'12 Paranoia
Volgende: America, f*ck yeah!! 03-'12 America, f*ck yeah!!

Reacties


Door Tweakers user Archiebald, donderdag 7 juni 2012 22:48

Doel van deze blogpost is dat de MediaMarkt je gaat compenseren of iets anders?

Door Tweakers user Hahn, donderdag 7 juni 2012 22:48

het is daar koopavond op donderdag
Bij de Media Markt is het elke (werk)dag koopavond.

Maar dat ter zijde, als jij iets koopt bij de webshop van de Media Markt, dan moet je 'm daar naar terugsturen. De fysieke Media Markten hebben niks te maken met de webshop.

Door Tweakers user sys64738, donderdag 7 juni 2012 23:01

Is inderdaad vreemd. Je koopt iets bij een winkelketen omdat je dan denkt dat je overal terecht kunt voor service en dan krijg je dit geneuzel.

En hij is niet echt DOA maar je kunt hier toch wel spreken van een fabricagefout lijkt me.

Door Tweakers user mikenuun, donderdag 7 juni 2012 23:01

Al eens gedacht om Garantie te claimen bij Nokia ?
Dat is wat alle winkels namelijk ook voor je gaan doen.

Of ze moeten zich inderdaad houden aan het omruilen,
Maar dat heb ik persoonlijk bij MM nog niet meegemaakt
(Heb er gewerkt, iets met puinzooi en huilen met 34 petten op)

Lastig als je zoveel in het buitenland zit, maar goed.

Komt vast in orde

Door Tweakers user Propane, donderdag 7 juni 2012 23:15

Archiebald schreef op donderdag 07 juni 2012 @ 22:48:
Doel van deze blogpost is dat de Media Markt je gaat compenseren of iets anders?
Nope, gewoon een rant. De hoofdreden om zo'n stukje te schrijven is om het even kwijt te kunnen en misschien nog wat nuttige input terug te krijgen van anderen die hetzelfde hebben gehad bijvoorbeeld.
Hahn schreef op donderdag 07 juni 2012 @ 22:48:
[...]
Bij de Media Markt is het elke (werk)dag koopavond.

Maar dat ter zijde, als jij iets koopt bij de webshop van de Media Markt, dan moet je 'm daar naar terugsturen. De fysieke Media Markten hebben niks te maken met de webshop.
Bij de Media Markt wel, maar er is waarschijnlijk meer publiek op de voet als de rest van de winkels ook tot later op de avond open zijn ;).

En als ik iets koop bij een webshop die claimt dat ik mijn product ook bij hun fysieke vestigingen kan retourneren/omruilen, waarom zou ik dan moeilijk doen en eerst weer de boel terugsturen terwijl ik dan alsnog zonder telefoon zit als ik naar het buitenland ga? Het ging hier ook voornamelijk even om een tijdsdruk. Als ik hem vanavond direct in de winkel had kunnen omruilen was het probleem opgelost, klaar.

Als ik hem vandaag had opgestuurd hebben ze hem in het beste geval morgen. Dan gaat er even overheen voordat het probleem bevestigd is, het papierwerk voor omruil klaar is en het nieuwe toestel naar mij onderweg is. In het allerbeste geval had ik hem zaterdag nog gehad, maar daar kun je niet van uitgaan natuurlijk.
mikenuun schreef op donderdag 07 juni 2012 @ 23:01:
Al eens gedacht om Garantie te claimen bij Nokia ?
Dat is wat alle winkels namelijk ook voor je gaan doen.

Of ze moeten zich inderdaad houden aan het omruilen,
Maar dat heb ik persoonlijk bij MM nog niet meegemaakt
(Heb er gewerkt, iets met puinzooi en huilen met 34 petten op)
Ja, wel even aan gedacht, maar dan zit je met hetzelfde probleem als ik hier vlak boven beschrijf. Ik moet nou eenmaal bereikbaar zijn...

Een mogelijkheid is nog om hem voorlopig te gebruiken en als ik terug ben vervanging regelen en hem dan op te sturen. Maar dan heb je natuurlijk weer stiekem kans dat ze het op gebruiker-aangerichte schade gooien (ik heb zelf in een telecomwinkel gewerkt waar het reparatiebedrijf vaak geen drol deed behalve claimen dat het gebruiker-aangerichte schade was, zelfs bij software problemen...).

Toch bedankt voor de reacties en het meedenken, even zo'n rantje schrijven kan redelijk opluchten zo af en toe ;).

Door Tweakers user mgizmo, donderdag 7 juni 2012 23:16

Zo ik had dus echt stennis staan schoppen. In ieder geval niet weg laten sturen. Als ze melden dat je bij iedere winkel terecht kan, moeten ze dat ook waarmaken. punt

Door Tweakers user MicGlou, donderdag 7 juni 2012 23:48

Klantenservice en vooral de retourneer-service van Mediamarkt en verwanten hebben een ontmoedigingsbeleid en daar wordt men op getraind ook. Het is veruit de lastigste winkelketen om 'je recht' als consument te halen, want als jij je recht niet kent en dat ze in volle overtuiging kan vertellen dan zullen ze je standaard altijd afschepen als het probleem voor hun niet 'duidelijk' is. Kapot is alleen kapot als het apparaat niet werkt, maar een rammelend knopje... doe niet zo gek man, dat kan toch gebeuren? Kras en een deuk in een nieuwe wasmachine? Ach ja... komt vaker voor. Oww, omruilen..? Vanwege die kras, echt? Dat moet ik aan de chef gaan vragen!

Het personeel weet vaak ook niet beter dan wat ze tijdens hun 'opleiding' wordt verteld, maar het is belachelijk wat ze je daar wijs proberen te maken wat betreft garanties. Wat je hier nu aanhaalt is daar een tekstboek voorbeeld van... DOA regeling? WTF 8)7 Je bent gewoon niet tevreden met het product, alleen dat al is in Nederland genoeg reden om een product terug te nemen als dit binnen de wettelijke termijn gebeurd... een winkel mag daar uiteraard vanaf wijken maar nooit in het nadeel van de klant. Franchise of niet, de reden is dus sowieso bullshit.

Ik ben er 2x ingetrapt daar en echt NOOIT meer; ik ga het niet eens uitleggen want ik wordt er serieus weer kwaad om... maar het ging o.a. om een wasmachine en weken van uitleggen en niet kunnen wassen. 2e geval is helemaal van de zotte... maar misschien ook eens een blogje over schrijven.

Maar lang verhaal kort: wat ze zeggen is complete bullshit. Een franchise hoort zich net zo goed aan de in Nederland wettelijke garanties en voorwaarden te houden. Ze moeten dat ding gewoon terugnemen en dat moet je ze heel duidelijk zeggen... gewoon als een complete idioot blijven herhalen, het is je recht.

Door Tweakers user Propane, donderdag 7 juni 2012 23:54

MicGlou schreef op donderdag 07 juni 2012 @ 23:48:
<...Verhaal even geknipt...>

Maar lang verhaal kort: wat ze zeggen is complete bullshit. Een franchise hoort zich net zo goed aan de in Nederland wettelijke garanties en voorwaarden te houden. Ze moeten dat ding gewoon terugnemen en dat moet je ze heel duidelijk zeggen... gewoon als een complete idioot blijven herhalen, het is je recht.
Dit is exact wat ik morgen ga doen. Ik heb vanavond even de tijd genomen om de voorwaarden nog eens door te spitten en er staat letterlijk nergens iets over verschillende regels bij verschillende vestigingen. Dus ruil dat ding gewoon om! Ik neem een printje van de voorwaarden en dergelijke mee, zou toch duidelijk genoeg moeten zijn.

Door Tweakers user AMD1800, vrijdag 8 juni 2012 01:29

Succes ermee Propane. En anders gewoon even iemand opzoeken die een advocaat kent ofzo. Kun je die even een brief laten schrijven op het briefpapier van het advocatenkantoor, waarin staat dat ze voor de rechter worden gesleept, als ze je geld niet als de donder teruggeven.

Dit soort acties drijven je toch bijna tot het stelen van een nieuw exemplaar. In mijn ogen niet eens meer zo heel illegaal meer, zolang je het oude toestel maar terug brengt.

Door Tweakers user i-chat, vrijdag 8 juni 2012 07:15

AMD1800 schreef op vrijdag 08 juni 2012 @ 01:29:
Succes ermee Propane. En anders gewoon even iemand opzoeken die een advocaat kent ofzo. Kun je die even een brief laten schrijven op het briefpapier van het advocatenkantoor, waarin staat dat ze voor de rechter worden gesleept, als ze je geld niet als de donder teruggeven.

Dit soort acties drijven je toch bijna tot het stelen van een nieuw exemplaar. In mijn ogen niet eens meer zo heel illegaal meer, zolang je het oude toestel maar terug brengt.
en als de die brief dan toch laat printen neem dan gelijk een factuur mee voor het printen daarvan, en het bonnetje van de shell. wegens gemaakte kosten...

Door Tweakers user thefal, vrijdag 8 juni 2012 08:31

MicGlou schreef op donderdag 07 juni 2012 @ 23:48:
Klantenservice en vooral de retourneer-service van Mediamarkt en verwanten hebben een ontmoedigingsbeleid en daar wordt men op getraind ook. Het is veruit de lastigste winkelketen om 'je recht' als consument te halen, want als jij je recht niet kent en dat ze in volle overtuiging kan vertellen dan zullen ze je standaard altijd afschepen als het probleem voor hun niet 'duidelijk' is.
Volgens mij ligt het er aan welke vestiging je neemt. In Rijswijk heb ik niks te klagen over de klantenservice, als ik na 5 dagen terug komt met een camera waarvan 1 knopje niet werkt krijg ik zonder gezeur direct een nieuwe mee, of krijg ik mijn geld terug. Dat is ook waarom ik tegenwoordig juist naar de Media Markt ga, de service is er echt top.

In Den Haag is die echter iets minder. We hadden een tablet waarvan de achterkant niet stevig genoeg was, zodat je allemaal kringetjes zag als je die normaal vasthield. Is mijn vader die terug gaan brengen in Den Haag, zeiden ze "Ja hij is geopend dus we kunnen u maar 90% terug geven"(!), Volgende dag naar Rijswijk gegaan en gewoon 100% terug gekregen nadat ze inderdaad hadden bevestigd dat er een probleem was!

Door Tweakers user fotografie999, vrijdag 8 juni 2012 10:37

Het klopt idd dat elke vestiging zijn eigen regeltjes heeft. Ik heb in de MM van Utrecht gewerkt en alles wat uit de verpakking was gehaald kreeg geen omruil. Ik vind het idd absurd en ook toen ik een tv bij de webshop besteld had stond erbij dat ik hem dezelfde dag nog in huis had. Duurde 3 weken! Geen MediaMarkt voor mij!

Door Tweakers user 318025, vrijdag 8 juni 2012 11:03

Ik heb tot toe nog geluk met de Media Markt, ik kocht mijn Sony fotocamera daar aan een onbeatable price, dat ding is nu twee jaar oud en werkt nog steeds.

Nu heb ik een Philips 3D tv gekocht ook een aardige prijs, werd gelukkig afgeleverd voor ik terug kwam van vakantie, alleen ik voel me wel genaaid door de Media Markt want nu is deze TV nog € 5 goedkoper, maar mij € 5 terug geven deden ze niet en ik zit ook nog binnen die 14 dagen.

Ik kon hem wel terug sturen en retourneren, nee dankje ik ben toch niet gek, heb ik dus mooi in een shopreview geschreven en dat was ze ook geen € 5 waard, want heb niks meer van de Media Markt gehoord, dat vind ik best jammer dat webshop niet zelfde regeltjes heeft als fysieke winkels.

Want iedereen op tweakers.net kreeg tijdens die acties het prijs verschil terug en ik bestel online omdat ik ook op vakantie was en ik krijg het niet terug.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 8 juni 2012 11:04]


Door Tweakers user Bever!, vrijdag 8 juni 2012 11:10

Jammer dat ze in almere zo reageren, ik heb juist prima ervaringen kwa service bij mm? bcc is bij mij juist weer no go :)

Door Tweakers user a fly, vrijdag 8 juni 2012 11:59

€5 op de prijs van een tv. Waar maak jij je druk om?
Toen je de tv kocht vond je het een goede prijs.

Door Tweakers user jroz2001, vrijdag 8 juni 2012 12:03

Laatst een Samsunglaptop gekocht bij de MM, was veruit de goedkoopste. Ik vind het altijd leuk om de verkopers een beetje uit te proberen. Dus ik zeg: Er zit geen USB 3.0 op toch?
Verkopertje in z'n Samsungshirt: Jawel hoor, zit er zeker te weten op.
Ik: Oh, interessant, en dan op slechts één poort, of alle drie?
Verkoper: Alledrie.

Tsja... Er zat natuurlijk geen USB 3 op, wist ik ook wel, maar wat een stelletje onwetende verkopers lopen er daar rond. Elke keer als ik daar wat koop hebben ze een mooi onzinverhaal.

Door Tweakers user Termi, vrijdag 8 juni 2012 12:15

Hahn schreef op donderdag 07 juni 2012 @ 22:48:
[...]
Bij de Media Markt is het elke (werk)dag koopavond.

Maar dat ter zijde, als jij iets koopt bij de webshop van de Media Markt, dan moet je 'm daar naar terugsturen. De fysieke Media Markten hebben niks te maken met de webshop.
Idd, zo zie ik het ook. Daarbij weet je dat de Mediamarkt geen service biedt op producten, het is kopen en wegwezen. Als jij ontevreden bent met de bouwkwaliteit dan dien je te wende tot de shop waar jij het gekocht hebt, het risico is dat de webshop in Maastricht zit en moet opsturen.

Door Tweakers user Propane, vrijdag 8 juni 2012 12:46

Termi schreef op vrijdag 08 juni 2012 @ 12:15:
[...]


Idd, zo zie ik het ook. Daarbij weet je dat de Mediamarkt geen service biedt op producten, het is kopen en wegwezen. Als jij ontevreden bent met de bouwkwaliteit dan dien je te wende tot de shop waar jij het gekocht hebt, het risico is dat de webshop in Maastricht zit en moet opsturen.
Nouja, ik zal dan wel rete naïef zijn. Maar als een winkel en webshop in hun eigen algemene voorwaarden stellen dat het geen enkel probleem is om hem bij elke vestiging in te leveren, dan verwacht ik dat ze zich daar aan houden. Dat zijn tevens de algemene voorwaarden waar ik mee akkoord ben gegaan voor de verkoop, dus ik heb geen boodschap aan eigen regeltjes per vestiging.

Ze zien zichzelf blijkbaar niet als twee aparte entiteiten (de webshop en fysieke locaties), dus waarom zou ik dat wel moeten doen?

Door Tweakers user Jape, vrijdag 8 juni 2012 12:46

Hahn schreef op donderdag 07 juni 2012 @ 22:48:
[...]
Bij de Media Markt is het elke (werk)dag koopavond.

Maar dat ter zijde, als jij iets koopt bij de webshop van de Media Markt, dan moet je 'm daar naar terugsturen. De fysieke Media Markten hebben niks te maken met de webshop.
Dat zou je zeggen inderdaad, maar toen de telefoon van mijn vrouw stuk ging (touchscreen deed het niet meer) heb ik de webshop gebeld om te vragen waar ik de telefoon heen kon sturen. Toen moest ik dus naar een van de winkels, want het was niet mogelijk om producten die je in de webshop gekocht had naar hen te sturen voor reparatie.

Al mijn argumenten hielpen helaas niet. Ze beseften wel dat het niet klopte wat ze doen, maar daar kon die vriendelijke medewerker ook niets aan doen.

Door Tweakers user Jeroenneman, vrijdag 8 juni 2012 13:28

Dit begint me al te irriteren, alleen al door het te lezen. Van de zotte dat je in de webshop iets koopt, en vervolgens zelf wordt afgescheept met "wij zijn een franchise blabla".

Dat interesseert mij als klant toch geen ruk?!
Ik koop iets bij de webshop van de Mediamarkt, dan verwacht ik ook dat ik producten die niet goed functioneren kan inleveren bij een "Mediamarkt". Of moet ik vantevoren op internet gaan opzoeken welke filialen wel of niet moeilijk doen?

Klantvriendelijkheid is weer ver te zoeken...

Vooral als op de bon staat dat je mag omruilen! Dan is het helemaal lekker als ze je gewoon in de kou laten staan als klant.

"MediaMarkt, ik ben toch niet gek?" Nee, dat zijn jullie, met je vage regeltjes.

Door Tweakers user 318025, vrijdag 8 juni 2012 16:14

a fly schreef op vrijdag 08 juni 2012 @ 11:59:
[...]

€5 op de prijs van een tv. Waar maak jij je druk om?
Toen je de tv kocht vond je het een goede prijs.
Nou dat zit dan ook tussen de oren hoor, van shit TV staat net en ik had het tijdens de actie gekocht, maar terwijl ik nog in gedenk periode zit gaat er plots € 5 af tijdens een nieuwe actie.

Daarom kijk ik normaal vlak na me aankoop ook niet meer naar de prijs. Maar ik maak me er niet druk om, maar stuur wel altijd een mailtje om het verschil terug te vragen en daar heb ik een keer succes mee gehad bij Telecomlink, die gaven me zelfs nog meer dan het verschil terug.

Door Tweakers user Groentjuh, vrijdag 8 juni 2012 23:16

Helaas heb ik ook mindere ervaringen met de MM. Helaas nog slechtere ervaringen met Block en It's en BCC hebben een veel kleiner assortiment.

Bij Rijswijk heb ik wel eens een laptop gekocht waar toen nog 2 x Windows Vista op stond. De eerst Vista was kennelijk van een vorige eigenaar geweest. Met enige moeite mijn geld wel terug gekregen. Immer een nieuwe laptop hadden ze niet.

Jaren daarvoor een PDA met ingebouwde GPS gekocht om als navigatie te gebruiken. Het was echt een onding. Accu liep zeer snel leeg terwijl hij uit stond, klok liep niet, de aansluiting liet los, enzovoort, enzovoort. Echt vele en vele malen terug geweest. Iedere keer opgestuurd en iedere keer een andere PDA met ook weer defecten. Ja, een andere PDA! Ik heb zelfs nog een keer nog back-ups op de PDA zien staan. Na het vele halen en brengen hadden we er toch genoeg van. De PDA was vaker stuk/slecht gerepareerd dan dat hij het deed.

Toen kregen hebben we zelf de PDA maar opgestuurd. Rechtstreeks naar de fabrikant en nu enkele jaren laten is de pda weer kapot. Plug is weer los, maar wel jaren nadat hij niet via MM is gerepareerd wel JAREN ineens plezier van die PDA. Zoveel zelfs dat het ons verbaast dat het touchscreen nog werk. Die is versleten dat wil je niet weten.

Ook de kennis is om te huilen. Zit bij deze home-theater set ook een HDMI kabel? Ja hoor! Kunt u opzoeken wat er precies bij die set zit? *Begeleid persoon naar een plek waar dat staat op het internet* En ja hoor, geen HDMI kabel.

Zo heb ik ook nog wel eens van winkel naar winkel gestuurd. MM Rijswijk had de TV niet, maar kon zien dat MM Den Haag hem wel had. MM Den Haag had de TV niet in de winkel. Jammer maar helaas. Toen maar een ander toestel gekocht, helaas werkt die minder goed met Ziggo CI+. Zenders kun je met geen mogelijkheid verwijderen en ook alleen door de favorieten lijst zappen bleek niet mogelijk. Ook daarvoor moesten we naar een ander locatie. Dat toestel was verkrijgbaar bij het afhaalmagazijn. Niet handig.

Helaas is MM de enige grote elektronica zaak in de stad van Den Haag en ook in de boogaard is er op dat gebied geen concurrentie meer te vinden. Vroeger had je in ieder geval nog de "It's".

Door Tweakers user ikke26, zaterdag 9 juni 2012 11:37

Propane schreef op vrijdag 08 juni 2012 @ 12:46:
[...]
Nouja, ik zal dan wel rete naïef zijn. Maar als een winkel en webshop in hun eigen algemene voorwaarden stellen dat het geen enkel probleem is om hem bij elke vestiging in te leveren, dan verwacht ik dat ze zich daar aan houden. Dat zijn tevens de algemene voorwaarden waar ik mee akkoord ben gegaan voor de verkoop, dus ik heb geen boodschap aan eigen regeltjes per vestiging.

Ze zien zichzelf blijkbaar niet als twee aparte entiteiten (de webshop en fysieke locaties), dus waarom zou ik dat wel moeten doen?
Volgens mij heeft dit weinig te maken met klantvriendelijkheid, maar komt de webwinkel de overeenkomst die jij hebt gesloten gewoon niet na. Jij hebt het product gekocht en bent akkoord gegaan met de algemene voorwaarden, die door MM zijn opgesteld. MM moet zich daar dus ook gewoon aan houden, anders houden ze zich niet aan de overeenkomst die zij met jou hebben gesloten. Je hebt bij de MM webwinkel gewoon dezelfde rechten als je bij elke andere webwinkel, dat is namelijk allemaal wettelijk geregeld. Kijk anders, om nog sterker te staan, even op de consuwijzer.nl website van de overheid. Daar staan je rechten en plichten als consument duidelijk uitgelegd.

Door Tweakers user Propane, zaterdag 9 juni 2012 15:00

Update:

Gisteren ging ik naar een vriend in Enschede toe en onderweg ben ik bij de Media Markt in Hengelo gestopt om nog een poging te wagen. Ik had printjes van de algemene voorwaarden en dergelijke bij me voor het geval dat. Maar dat bleek daar helemaal niet nodig te zijn, het toestel werd zonder morren omgewisseld.

Dus ik heb nu een nieuw toestel zonder rammelende toetsen. Er gaat alsnog straks nog even een mail naar de Media Markt, want 100km rijden om erachter te komen dat de vestiging in Almere blijkbaar gewoon geen trek heeft om producten terug te nemen is te belachelijk voor woorden.

Door Tweakers user Peekster, zondag 10 juni 2012 13:48

Franchise of niet. Vestiging moet zich houden aan de regels van de franchise. Geen reclame dit. Als ik iets koop bij de webwinkel is het kennelijk onder andere voorwaarden dan in een vestiging. En vestigingen onderling kan ook nog verschillen?

Zak er lekker in. Al is dat natuurlijk wel vaker zo met dit soort winkels. Prima toko's maar oh-wee als je aftersales nodig hebt. Ik betaal liever iets meer waardoor ik achteraf tenminste zonder gedoe geholpen word als er uitwerpselen aan de spreekwoordelijke glazen knikker zijn. Het zijn commerciele bedrijven. Klanten maken of breken je. Bedien ze dan zo soepel mogelijk en ga niet moeilijk doen over procedures en regeltjes.

[Reactie gewijzigd op zondag 10 juni 2012 13:49]


Door Tweakers user 318025, zondag 10 juni 2012 15:47

Groentjuh schreef op vrijdag 08 juni 2012 @ 23:16:
Helaas heb ik ook mindere ervaringen met de MM. Helaas nog slechtere ervaringen met Block en It's en BCC hebben een veel kleiner assortiment.

Bij Rijswijk heb ik wel eens een laptop gekocht waar toen nog 2 x Windows Vista op stond. De eerst Vista was kennelijk van een vorige eigenaar geweest. Met enige moeite mijn geld wel terug gekregen. Immer een nieuwe laptop hadden ze niet.
Zulke verhalen heb ik al vaker gehoord, gelukkig zelf nog niet mee gemaakt en alles was echt nieuw, wat ik wel mee gemaakt heb is dat ik tot twee keer toe als betalende klant aangehouden ben door de beveiliging, ik heb toen in protest mijn aankoop geretourneerd en me geld terug gevraagd, maar toch koop ik nog bij de MM, ik heb me over die incidenten overheen gezet.

Maar je hebt ook consumenten die sturen gebruikte goederen gewoon terug onder het mom van bedenktijd en dan krijg je zulke zaken zoals jij mee gemaakt heb.

Door Tweakers user mindcrash, dinsdag 12 juni 2012 22:38

Misschien eens leuk om de Consumentenbond annex Consuwijzer (paraplu rondom Consumentenautoriteit, NMa, OPTA) eens op Mediamarkt (Almere) af te sturen? Wat ze doen is namelijk doodleuk wettelijk niet toegestaan met dito consequenties...

[Reactie gewijzigd op dinsdag 12 juni 2012 22:40]


Reageren is niet meer mogelijk