Paypal problemen

Door Propane op dinsdag 13 maart 2012 05:32 - Reacties (23)
Categorie: -, Views: 27.710

Situatie

Dit stuk doet even dienst als uitlaatklep, om het even van me af te schrijven. Hopelijk op een enigzins leesbare, mogelijk interessante manier. Maar het komt mogelijk ook teveel over als een rant.

U bent gewaarschuwd ;).


Ik ben bezig om van primair email adres te veranderen en moet dit dus ook bij een hoop diensten wijzigen. Van de week was Paypal aan de beurt.


Aan de slag dan maar

Om mijn nieuwe adres te gaan gebruiken bij Paypal moet je die eerst toevoegen. Dit is geen enkel probleem. Even toevoegen, uitloggen, en daarna inloggen met het nieuwe adres om te checken of het werkt. So far, so good.

Dan wil ik het nieuwe adres als primair adres aanwijzen, zodat ik de oude kan verwijderen. Hiervoor moet ik mijn beveiligingsvragen beantwoorden. Oh shit... Die heb ik tijdens de registratie, drie jaar terug, waarschijnlijk op een aparte manier beantwoord. De reden hiervoor is dat de opties die je hebt in de vragen zo beperkt en generiek zijn.

Wat is je geboorteplaats, wat is de meisjesnaam van je moeder etc etc? Allemaal dingen die makkelijk te achterhalen zijn, dus zijn de vragen niet veilig. Tenzij je dus bewust foute dingen als antwoord ingeeft tijdens de registratie. Of de juiste antwoorden maar met een verkeerde spelling. En zo vergeet je die rot dingen dus.


Dussss.... wat nu?

Na twee of drie futiele pogingen om de juiste antwoorden te geven besluit ik om eens te gaan kijken of ik de vragen niet gewoon kan wijzigen. Ik ben tenslotte al ingelogd, dus het zou geen probleem mogen zijn. En ja, er is een optie om de beveiligingsvragen te wijzigen. De grap is alleen dat je om dat te doen, eerst je huidige beveiligingsvragen moet beantwoorden. Wie bedenkt dat? De hoofd reden om die vragen te veranderen lijkt mij toch omdat je de antwoorden bent vergeten.

Nog maar eens een aantal pogingen doen dan, misschien ben ik een bepaalde manier van spellen vergeten ofzo. Maar na de tweede poging wordt ik zonder enige waarschuwing terug gestuurd naar de "Mijn rekening" pagina waar ik nu ook die beveiligingsvragen moet beantwoorden. Sterker nog, als ik ook maar iets wil doen met m'n account moet ik die antwoorden geven... Blijkbaar heb ik een ongespecifeerde limiet van het aantal pogingen overschreven, zonder zelfs maar een waarschuwing te krijgen.


Seriously?

En ja hoor, vijf minuten later krijg ik de bevestiging in de mailbox:
We hebben onlangs geconstateerd dat er pogingen zijn gedaan om belangrijke gegevens van uw PayPal-rekening te wijzigen. Dit kunnen pogingen zijn om uw wachtwoord, primaire e-mailadres of beveiligingsvragen te wijzigen, of om een e-mailadres te verwijderen, een zakelijke login toe te voegen of de rekening te sluiten.

De pogingen om uw rekeninginformatie te wijzigen zijn mislukt omdat uw identiteit niet kon worden bevestigd.

Als u deze pogingen tot wijziging niet heeft geautoriseerd, log dan zo spoedig mogelijk in bij PayPal om uw wachtwoord te wijzigen:

https://www.paypal.com/nl/cgi-bin/?cmd=_login-run

Als u uw wachtwoord wijzigt, weet u zeker dat u de enige bent die toegang heeft tot de rekening. Ter beveiliging van uw rekening dient u de eerstvolgende keer dat u inlogt aanvullende gegevens in te voeren om uw identiteit te bevestigen.
Als ik ondertussen uitlog en weer inlog op m'n Paypal krijg ik het volgende te zien:
Op dit moment wordt onderhoud uitgevoerd met betrekking tot onze beveiligingsmaatregelen. Uw rekening is willekeurig geselecteerd voor dit onderhoud. U wordt door een aantal pagina's geleid waarop uw identiteit wordt gecontroleerd.

Het beschermen van de veiligheid van uw PayPal-rekening staat bij ons voorop. Onze excuses voor het ongemak.
Willekeurig, my ass. Waarom deze vaagheid? Als je wel gewoon de optie geeft om een mogelijk kwaadwillende de antwoorden op de vragen te laten geven hoef je toch niet geheimzinnig te doen over de echte reden waarom deze extra stap nodig is? Maar goed, dat terzijde.


Tijd voor de support dan maar?

Laten we de "Hulp" eens induiken. Daar blijkt het volgende; óf ik ben een uniek geval, óf ze zijn bij Paypal niet echt snugger. Er is niets te vinden over wat te doen als je de antwoorden op je beveiligingsvragen niet meer weet. Nu kan ik niet geloven dat ik de eerste ben die dit overkomt, dus ga ik maar van de tweede optie uit.

Dan maar "Contact opnemen" aanklikken. Afgezien het feit dat je eerst weer hetzelfde nutteloze zoekscherm voor je neus krijgt als bij de "Hulp" sectie, ben je na nog een klik op "Bel ons" dan toch op de pagina om ze te bellen.

Daar blijkt echter dat ze een eenmalig wachtwoord aanmaken die ik over de telefoon moet geven om rekening gegevens met ze te bespreken. Dit wachtwoordt geven ze weer op m'n account pagina en ik moet volgens hen eerst weer inloggen terwijl ik nog steeds ingelogd ben. Ok, opnieuw m'n wachtwoord geven om op m'n accountpagina uit te komen. Daar wordt ik niet begroet door het eenmalige wachtwoord die ik nodig heb, maar door de beveiligingsvragen....


Laatste hoop

De enige optie die nu nog over blijft is de support bellen zonder wachtwoord, vervolgens waarschijnlijk meerdere keren m'n probleem uitleggen aan meerdere medewerkers om daarna te horen te krijgen dat ze niets kunnen doen zonder het eenmalige wachtwoord. Gewoon een gok :P. En dat alles voor slecht €0,10 p/m :).

Later vandaag eens zien wat daar uitkomt. Voorlopig lijkt het erop dat ik me in een rare situatie heb gewerkt met flink wat hulp van Paypal.


Wat ik niet snap

- Waarom om de antwoorden van de beveiligingsvragen vragen als je de beveiligingsvragen wilt wijzigen (leuke zin)? En dat terwijl je bent ingelogd.
- Waarom zulke generieke beveiligingsvragen? Laat me dan zelf iets persoonlijks verzinnen waar ik makkelijk een link tussen de vraag en het antwoord kan leggen die ik niet vergeet.
- Waarom heeft niemand ooit bedacht; "Goh, zouden mensen ooit dingen vergeten, zoals de antwoorden op de beveiligingsvragen? Misschien moeten we daar een hulp item voor aanmaken."

*Update*

Het resultaat

Hulde voor de Paypal telefonische support, binnen vijf minuten was ik weer binnen in m'n account zonder een eenmalig wachtwoord te overleggen. Identificatie gebeurde in dit geval via meerdere vragen over m'n account en dat was dat.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat het gebruik van die beveiligingsvragen een rot systeem blijft, voor de redenen hierboven en in de reacties beschreven.

Volgende: America, f*ck yeah!! 03-'12 America, f*ck yeah!!

Reacties


Door Tweakers user 195780, dinsdag 13 maart 2012 05:54

Ja, deze PayPal nachtmerrie komt mij erg bekend voor. :X
Nu kun je deze nachtmerrie lang laten duren, omdat je in de directe toekomst steeds met vage inconsistenties zult worden lastig gevallen, daarvoor hoef je alleen maar enkele mutaties in je account door te voeren. O-)

Als je "snel" van deze huidige en komende kwalen verlost wilt zijn, dan kan ik je alleen maar met klem aanraden een geheel nieuwe account aan te maken met gegevens die kloppen en daarna rekeningen of credit cards te koppelen.
Ja, ook dit kost tijd, maar nu heb je wel de meeste kans dat ook alles goed blijft werken. 8-)

Van je oude account stel je je opgebouwde PayPal archief veilig en hef je de koppelingen allemaal op.
Het oude account kun je dan later geheel deleten, maar doe dit pas als je zeker weet dat je het archief niet meer hoeft te raadplegen.

Verwacht van PayPal géén intelligente oplossingen. :X

[Reactie gewijzigd op dinsdag 13 maart 2012 05:56]


Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 13 maart 2012 07:19

Ik wenste overlaatst op een pp account het wachtwoord te wijzigen en ook ik kwam hier de betreffende veiligheidsvragen tegen waarop ik eventjes het antwoord schuldig moest blijven. Van de ene vraag wist ik dat ik een fictief antwoord had gegeven en van de andere dacht ik de waarheid geschreven te hebben. En dt was ook goed gegokt, alleen had ik 1 van de vragen maar half gelezen en dus ook maar een half antwoord gegeven.

Het systeem van de vragen is misschien omslachtig maar word net ingevoerd zodat je altijd je identiteit kunt bevestigen. Als je BS antwoorden geeft, vergewis je er dan ook van dat je je deze later terug zult herinneren. Kies desnoods vragen waarvan je weet dat het antwoord niet online te vinden is. Zo zit er bij mij de vraag van kleur+merk eerste wagen tussen. Laat ze daar maar eens achter zoeken.

John, wanneer je een creditcard of rekening wenst te linken aan een andere account zul je deze eerst van de oude moeten loskoppelen, iets wat de topicstarter volgens mij ook niet echt meer kan doen aangezien zijn account geblokkeerd staat.

Door Tweakers user ViperNL, dinsdag 13 maart 2012 08:00

De oplossing was voor mij heel makkelijk: opzeggen die rotzooi. Met een cc in m'n ene hand en iDeal in de andere heb ik nooit Paypal meer nodig gehad. :)

Door Tweakers user kipusoep, dinsdag 13 maart 2012 09:39

Blokker_1999 schreef op dinsdag 13 maart 2012 @ 07:19:
Ik wenste overlaatst op een pp account het wachtwoord te wijzigen en ook ik kwam hier de betreffende veiligheidsvragen tegen waarop ik eventjes het antwoord schuldig moest blijven. Van de ene vraag wist ik dat ik een fictief antwoord had gegeven en van de andere dacht ik de waarheid geschreven te hebben. En dt was ook goed gegokt, alleen had ik 1 van de vragen maar half gelezen en dus ook maar een half antwoord gegeven.

Het systeem van de vragen is misschien omslachtig maar word net ingevoerd zodat je altijd je identiteit kunt bevestigen. Als je BS antwoorden geeft, vergewis je er dan ook van dat je je deze later terug zult herinneren. Kies desnoods vragen waarvan je weet dat het antwoord niet online te vinden is. Zo zit er bij mij de vraag van kleur+merk eerste wagen tussen. Laat ze daar maar eens achter zoeken.

John, wanneer je een creditcard of rekening wenst te linken aan een andere account zul je deze eerst van de oude moeten loskoppelen, iets wat de topicstarter volgens mij ook niet echt meer kan doen aangezien zijn account geblokkeerd staat.
Precies hetzelfde hier; zou m'n wachtwoord willen aanpassen maar kan het niet, alleen door die bitches van een veiligheidsvragen :/

Door Tweakers user dennizzz, dinsdag 13 maart 2012 09:43

Zelfde probleem. Ik wilde ook mijn wachtwoord wijzigen, maar dat lukt niet zonder die antwoorden... toch maar mijn oude wachtwoord gehouden for the time being.

Door Tweakers user Mad-Monkey, dinsdag 13 maart 2012 09:52

en een 3de die zich geheel herkent in dit bericht :). Alsof ik mijn identiteit wil laten afhangen van een vraag die beantwoord kan worden door een paar honderd mensen in mijn omgeving.
wat voor kleur auto en merk... +/- 1000 man. waar is je moeder geboren of wat is haar achternaam? iedereen die het wil weten. naam van mijn eerste huisdier x00.
Ik vindt het zo een raar fenomeen. allerlei eisen aan een wachtwoord om het uniek prive etc te houden en dan krampachtig makkelijk te achterhalen verdere gegevens eisen.

Door Tweakers user IStealYourGun, dinsdag 13 maart 2012 11:15

Blokker_1999 schreef op dinsdag 13 maart 2012 @ 07:19:
Kies desnoods vragen waarvan je weet dat het antwoord niet online te vinden is. Zo zit er bij mij de vraag van kleur+merk eerste wagen tussen.
Vaak zal zo een aanval al gericht zijn en dan kan je met social engineering al een heel stuk ver komen. Stel dat er morgen iemand belt van je verzekeringsmaatschappij die een "anonieme" enquête afneemt over wagenverbruik en o.a vraagt naar je eerste wagen. De kans is klein dat je op dat moment aan je geheime vraag denkt en weigert te antwoorden.

Maar het kan zelfs vlotter, gewoon op café, je bent aan het zeveren over wagens en zonder het te beseffen zeg je: "Ik weet nog mijne eerste wagen..."

Persoonlijk los ik dit op door die geheime vragen te beantwoorden met nog een véél langer random paswoord en die dan in een geëncrypteerd bestand op te slaan (net als mijn paswoord). Toegeven, hierdoor is dat bestand de zwakste schakel, maar dit is nog steeds een stuk veiliger dan social engineering. De kans dat ik het paswoord vergeet van het bestand is trouwens stukken kleiner dan het paswoord van paypal (om eerlijk te zijn, ik ken mij paypal paswoord zelfs niet eens uit het hoofd).

Met de huidige hack aanvallen zou het zeker niet slecht zijn van Europa (of de US) om een uniform user account beleid uit te stippelen voor bedrijven en dit eventueel voor bepaalde bedrijven zelfs verplichten. Er zijn wel meer irritaties, wees blij dat je nog je email kan veranderen, sommige bedrijven laten dat zelfs niet eens toe (of heel complex). Of het veranderen van de username, heb je ooit heel lang geleden <insert belachelijke username> genomen en kan je dat nu niet meer veranderen. Vooral Valve en Ubisoft zijn daar sterk in.

Door Tweakers user h2bzeit, dinsdag 13 maart 2012 11:28

Dit had ik laatst toen ik van iemand geld zou krijgen via paypal om daarna een hele zooi domeinen te kunnen kopen. Uit eindelijk maar gewoon een nieuwe account aangemaakt en daarmee de "zaken" gedaan. Ben best blij dat mijn credit card en bank niet aan mijn originele account zijn gekoppeld.

Door Tweakers user brehloi, dinsdag 13 maart 2012 12:05

Dit hele verhaal heb ik ook meegemaakt., kan me er geheel in vinden. Paypal is voor mij verleden tijd...

Door Tweakers user Gtoniser, dinsdag 13 maart 2012 12:23

De website van paypal is niet geweldig.
Ik heb het zelfs zo gehad dat toen ik een aantal maanden terug limieten van mijn rekening wilde verwijderen Paypal mijn account sloot omdat ik toen ik een paypal account aanmaakte jaren geleden, ik nog geen 18 was...
Moest dus een compleet nieuw account aanmaken, wat best veel tijd kost (zeker voor een zakelijk account wat je volledig geverifieerd wilt hebben).

De telefonische klantenservice daarentegen heb ik wel goede ervaring mee, er lijken in ieder geval mensen te zitten die redelijk verstand van dingen hebben.

Ook leuk is dat je pas toegang kunt krijgen tot de 'hulp' als je Paypal in het Nederlands zet, bij de Engelse taal weigert hij dit.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 13 maart 2012 12:24]


Door Tweakers user masauri, dinsdag 13 maart 2012 12:54

Ik heb nog zo'n leuke meegemaakt.
Ik woon in belgie, werk in nederland.
Heb een paypal voor men nederlandse bankrekening van de rabo.
(want men werk kan niet uitbetalen op een buitenlandse rekening, jaja, zelfs in deze tijd nog waarin iban e.d. geforceerd worden door de eu.)

Dus nadat ik bijna het maximum geldbedrag had ontvangen vroegen ze extra info.
Ik heb de gevraagde gegevens geupload en hoopte dat het in orde zou zijn.
(op men belgische pp met belgische rekening was dit geen probleem)
Echter, nadat dit na een maand nog niet goedgekeurd was zelf maar is telefonisch contact opgenomen en is gevraagd wat er aan de hand was.
Nou, pp accepteerde niet dat ik in het "buitenland" woonde want ik moest in nl wonen om een rekening notabene te kunnen/mogen gebruiken!
(Wel grappig als een andere bank zoals de rabo hier geen probleem van maakt)
Dus weer zo'n onzinnige pp regel die het voor me verkloot.
Want de belastingen weten heus wel goed genoeg dak in nederland werk en in belgie woon en aan welk land ik welke belastingen betaal.
En zo staat t ook op men loonfishes e.d. dus pp verkiest ervoor om mensen enkel een pp te geven als je effectief in dat land woont.

Door Tweakers user haarbal, dinsdag 13 maart 2012 13:05

Ik heb een keer geprobeerd mijn bankrekening te ontkoppelen en naar prepaid over te gaan, niet te doen. Gelukkig kon ik wel het account opheffen. Als ik het weer eens nodig heb maak ik wel weer een nieuwe aan.

Door Tweakers user Propane, dinsdag 13 maart 2012 13:09

Haha, aan de ene kant goed om te lezen dat ik niet de enige ben met problemen en vraagtekens bij Paypal en hun beveiligingsvragen. Aan de andere kant toont dat natuurlijk ook aan dat het toch een belangrijk item is voor ze om goed te krijgen.

Wat betreft de aangedragen oplossingen:

- Paypal account opdoeken en een nieuwe maken gaat niet, ik kan niet eens meer bij de profielopties komen zonder die vragen te beantwoorden

- Ik heb geen beschikking over een creditcard en durf zo eerlijk gezegd niet te zeggen of ik er zelfs voor in aanmerking kom (flinke lening voor een opleiding en nog geen vast inkomen). Ik neem aan dat een bank wel zekerheid wil dat ik mijn rekening aan het einde van de maand dan kan betalen, maar daar heb ik me eerlijk gezegd nooit in verdiept omdat ik het niet nodig had. Paypal is momenteel voor mij ideaal voor internationale aankopen.

Ja, ik had de antwoorden gewoon moeten onthouden of desnoods inderdaad op moeten slaan. Toch blijf ik dat vragensysteem volslagen nutteloos vinden. Het feit dat je als gebruiker al rare trucjes moet gaan uithalen om die vragen enigzins veilig te houden zegt eigenlijk al genoeg.

Daarnaast zijn er toch veel makkelijkere en veiligere manieren om een identiteit te bevestigen. Denk aan simpelweg een verificatiemail of sms en laat de keus desnoods aan de gebruiker. Als ze dan toch zo nodig aan die vragen willen vasthouden, zorg dat je ze zelf maar maken. Zo kan ik makkelijk drie vragen bedenken met antwoorden die voor mij een hele duidelijke connectie hebben, maar die geen ander persoon zou kunnen beantwoorden.

En waarom kan ik als ik al ingelogd ben niet de vragen wijzigen zonder ze eerst te moeten beantwoorden? Het feit dat ik al ingelogd ben zou genoeg bevestiging moeten zijn. Ik kan dan namelijk al weet ik veel hoe veel schade doen met overboekingen en aankopen zonder dat ik ooit die vragen voor m'n neus krijg, dus ze zijn er puur voor schijnveiligheid.

Maar goed, ik ga er zometeen dus maar achteraan bellen, het verloop daarvan post ik desnoods wel in een nieuw blogpostje of hier in de replies.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 13 maart 2012 13:13]


Door Tweakers user Propane, dinsdag 13 maart 2012 13:38

Hulde voor de Paypal telefonische support, binnen vijf minuten was ik weer binnen in m'n account zonder een eenmalig wachtwoord te overleggen. Identificatie gebeurde in dit geval via meerdere vragen over m'n account en dat was dat.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 13 maart 2012 13:42]


Door Tweakers user masauri, dinsdag 13 maart 2012 16:35

En dan krijg je vandaag in je mailbox een mail van pp:
PayPal is genomineerd voor de Thuiswinkel Awards, als Beste Financiële Dienstverlener .
Help PayPal en breng nu uw stem uit!

Voor wat hoort wat pp! Bij mij moet jij je stem nog verdienen.

Door Tweakers user rookie no. 1, dinsdag 13 maart 2012 21:03

Op zich handig zo'n Paypal account, zonder CC betaal je toch gemakkelijker wat voor programma's e.d. (donations, aanschaf, etc.).

Maar sinds deze week ook bezig geweest om wachtwoorden maar eens aan te passen, zelfde verhaal: ook ik weet mijn antwoorden niet meer en moest na 'contact' maar bellen. Geen zin in dat geneuzel, dus wachtwoord blijft hetzelfde.

Door Tweakers user Ellos, woensdag 14 maart 2012 22:07

euh ik heb net mijn email aangepast om te kijken hoe het zit en ik heb nergens mijn vragen hoeven te beantwoorden

ook mijn vragen kan ik aanpassen zonder de antwoorden daarop te weten, waren ze dan toch echt bezig met onderhoud?

xD dat zou wel echt onwijs toevallig zijn

[Reactie gewijzigd op woensdag 14 maart 2012 22:08]


Door Tweakers user iceheart, woensdag 14 maart 2012 22:18

Propane schreef op dinsdag 13 maart 2012 @ 13:09:
- Ik heb geen beschikking over een creditcard en durf zo eerlijk gezegd niet te zeggen of ik er zelfs voor in aanmerking kom (flinke lening voor een opleiding en nog geen vast inkomen). Ik neem aan dat een bank wel zekerheid wil dat ik mijn rekening aan het einde van de maand dan kan betalen, maar daar heb ik me eerlijk gezegd nooit in verdiept omdat ik het niet nodig had. Paypal is momenteel voor mij ideaal voor internationale aankopen.
www.neteller.com

ideaal. gewoon een creditcard-betaling-capable kaartje (je krijgt een fysiek kaartje toegezonden, als je je daarvoor aanmeldt) waarmee je vanaf een aparte account betalen kunt. ik ben er blij mee, in elk geval.

Door Tweakers user Propane, woensdag 14 maart 2012 23:53

Ellos schreef op woensdag 14 maart 2012 @ 22:07:
euh ik heb net mijn email aangepast om te kijken hoe het zit en ik heb nergens mijn vragen hoeven te beantwoorden

ook mijn vragen kan ik aanpassen zonder de antwoorden daarop te weten, waren ze dan toch echt bezig met onderhoud?

xD dat zou wel echt onwijs toevallig zijn
Haha, wie weet. Ik denk het niet, aangezien die melding pas kwam nadat ik het mailtje had gekregen dat iemand wijzigingen aan mijn account probeerde door te voeren.

Als ik nu probeer die vragen te wijzigen moet ik nog steeds de huidige vragen beantwoorden (die ik nu gelukkig vers in het geheugen heb zitten en ergens veilig genoteerd).
iceheart schreef op woensdag 14 maart 2012 @ 22:18:
[...]
www.neteller.com

ideaal. gewoon een creditcard-betaling-capable kaartje (je krijgt een fysiek kaartje toegezonden, als je je daarvoor aanmeldt) waarmee je vanaf een aparte account betalen kunt. ik ben er blij mee, in elk geval.
Ziet er handig uit inderdaad. Voorlopig voldoet Paypal nog prima, misschien binnenkort toch eens naar een 'echte' creditcard kijken en wat daar nu precies de eisen voor zijn :P.

Door Tweakers user Ellos, donderdag 15 maart 2012 01:13

Ik vermoed dat het komt omdat ik mijn paypal rekening als zakelijk heb staan.. of omdat ik mijn bankrekening gekoppeld heb of omdat ik er nu geen geld op heb staan of een combinatie.

kies maar ;)

Door Tweakers user Propane, donderdag 15 maart 2012 01:37

Ellos schreef op donderdag 15 maart 2012 @ 01:13:
Ik vermoed dat het komt omdat ik mijn paypal rekening als zakelijk heb staan.. of omdat ik mijn bankrekening gekoppeld heb of omdat ik er nu geen geld op heb staan of een combinatie.
Ik heb ook m'n bankrekening gekoppeld en geen geld op Paypal zelf staan, dus dan zou zakelijk alleen nog overblijven :).

Door Tweakers user EDIT, donderdag 15 maart 2012 16:45

iceheart schreef op woensdag 14 maart 2012 @ 22:18:
[...]


www.neteller.com

ideaal. gewoon een creditcard-betaling-capable kaartje (je krijgt een fysiek kaartje toegezonden, als je je daarvoor aanmeldt) waarmee je vanaf een aparte account betalen kunt. ik ben er blij mee, in elk geval.
Een andere interessante optie is wellicht Moneybookers/Skrill (www.moneybookers.com). Dit is ook een pre-paid creditcard, kost 10 euro per jaar (je krijgt de kaart gewoon thuisgestuurd), en je hebt verder geen kosten bij betalingen wat bij neteller.com wel het geval lijkt te zijn. Funds naar je rekening storten gaat via iDeal of via een eenmalige machtiging.

[Reactie gewijzigd op donderdag 15 maart 2012 16:46]


Door Tweakers user iceheart, dinsdag 27 maart 2012 03:26

ik heb nog nooit kosten bij betaling (anders dan omrekening, zoals elke payment provider doet) gehad bij neteller. nougoed, de twee lijken redelijk gelijkwaardige alternatieven te zijn.
ik kreeg bij moneybookers alleen een beetje een 'slijmerig' gevoel, felt like a bunch of crooks, zeg maar.

Reageren is niet meer mogelijk